Kwintetten

Hou je van een spelletje en wil je graag beter begrijpen hoe de maatschappij in elkaar zit?
Dan kun je dit spelenderwijze ontdekken met dit spel. De uitleg van de spelregels staat op de achterzijde van enkele kaartjes.

Kwintetten is een kaartspel dat op verschillende manieren te spelen is. In zijn eenvoudigste vorm lijkt dit spel op kwartetten, dat de meeste mensen wel bekend is. Door het spel te spelen kom je een aantal in een bepaalde samenhang begrippen tegen, die soms nieuw zijn. Zonder verdere kennis of verdieping kan dat al een positieve invloed uitoefenen op het denken over de samenleving in het algemeen en over de economie in het bijzonder.

Voor meer achtergronden kijk bij: de bedoeling van het spel (kolom links)

Ik ben er van overtuigd dat er verdere ontwikkeling van het spel mogelijk en ook noodzakelijk is om de mogelijkheden van het spel, en van de gezichtspunten die er achter zitten, ten volle te kunnen benutten.

Om het niet al te theoretisch te houden, kan ik aanbevelen om het spel aan te schaffen en eerst maar een paar keer gewoon te spelen volgens de aanwijzingen die er bij zitten (spelregelkaarten ook aan de achterzijde bekijken). Daarna wordt het boeiend om zelf eens goed naar de spelregels te kijken. Voldoen ze zo voor u? Of zou u ze willen veranderen? Kunt u nog andere spellen bedenken met dezelfde kaarten? Ik hoor graag over uw ervaringen en over uw ontdekkingen. (j.saal@chello.nl) Via deze site kunnen anderen dan in deze ontdekkingen delen. Hoe kunnen we het spel nog leuker, interessanter en leerzamer maken dan het nu al is?

Het spel is te koop voor € 5,–, inclusief BTW, exclusief verzendkosten op www.gezichtspunten.nl, bij andere uitgaven.